Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Заешка супа»Сгряваща заешка чорба

Сгряваща заешка чорба

Н.АкифоваН.Акифова
Новак
122879
Сгряваща заешка чорба
Снимка: Н.Акифова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Утре е денят, в който задължително трябва да хапнете една гореща заешка чорбичка"

Необходими продукти

  • заешко месо - 500 грама
  • фиде - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 зелена
  • магданоз - 1 к.л. сух
  • магданоз - пресен
  • сол
  • Застройка
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • кисело мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете заешкото месо за около час на умерен огън. Извадете го и прецедете бульона от варенето, върнете отново в тенджерата. Накъсайте на ситни парченца месото.

Наситнете чушката и лука, моркова настържете и ги прибавете в бульона. След 10-тина минути варене върнете заешкото месо.

Овкусете със сол и сух магданоз, добавете фидето и разбъркайте.

Варете заешката супа още 10-тина минути.

Пригответе застройката и сипете внимателно в супата. Поднесете с прясно нарязан магданоз.

Сгряващата заешка чорба е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: