Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мариновани и панирани пилешки филенца

Мариновани и панирани пилешки филенца

Мариновани и панирани пилешки филенца
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
2 / 3с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
1
"Какво ще кажете за обяд от панирани пилешки филенца и гарнитура по избор?"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 400 грама месо
  • марината
  • яйца - 2 разбити
  • черен пипер - 2 щ.
  • горчица - 1 ч.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 щ.
  • сол
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на жулиени, овкусете със сол и пипер. Прибавете смесените горчица и соев сос, намажете много добре всяко парче.

Овкусете с посочените подправки и покрийте купата. Оставете с хладилника за 30-тина минути, за да се маринова пилешкото.

Разбийте яйцата в купа. В чинийка сипете брашното и добавете към него червения пипер.

Загрейте достатъчно количество олио в тиган. Потапяйте пилешкото в брашно, след това в яйце.

Пържете панираното пиле до хубав златист цвят. Отцедете върху хартия от излишната мазнина и поднесете с гарнитура по избор.

Маринованите и панирани пилешки филенца са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: