Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки филенца с гъби и топено сирене

Пилешки филенца с гъби и топено сирене

Пилешки филенца с гъби и топено сирене
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Не сте опитвали по-вкусни пилешки филенца с гъби и топено сирене"

Необходими продукти

  • пилешко филе - гърдите от 1 домашно пиле
  • заквасена сметана - 200 г
  • кисели краставички - 6 бр.
  • гъби - 1 буркан (може и пресни - около 6 гъби)
  • масло - 50 г
  • топено сирене - 200 г
  • кашкавал
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • къри - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите нарежете на ленти, а пилешкото филе на жулиени. Запържете го в тиган с масло, посолете и добавете къри.

Сипете гъбите и гответе пет минути. Добавете нарязаните на ивици краставички. Сложете в тенджера зехтина и сипете сметаната и топеното сирене. Добавете топла вода. Овкусете с подправки и разбъркайте,

Сипете сметановия сос върху пилешките жулиени и сипете в тава с незалепващо покритие.

Печете пилешкото със сметана до готовност. Поръсете с кашкавал и магданоз.

Пилешките филенца с гъби и топено сирене са готови!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: