edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Капама»Постни пълнени чушки и сарми в гювеч

Постни пълнени чушки и сарми в гювеч

ГеновеваГеновева
Новак
111k8
Постни пълнени чушки и сарми в гювеч
Снимка: Геновева
1 / 2
21/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции6
"Постните пълнени чушки и сарми в гювеч са страхотни за делник и празник!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза и запържете в олио. После добавете наситненото свинско месо. Когато е запържено, добавете измития ориз.

Сипете червен пипер и чаша вода. Оставете за няколко минути и сипете измития булгур. Когато водата се изпари, посолете, овкусете с черен пипер и чубрица.

В голям гювеч наредете завитите зелеви сарми и пълнените чушки. Притиснете с глинена чиния и сипете вода до покриване.

Печете вкусната капама в студена фурна за 2 - 2 и половина часа на 150 граудуса.

Постните пълнени чушки и сарми в гювеч са страхотни за делник и празник!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: