Начин на приготвяне
Нарежете на ситни хапки свинското месо.
Сипете малко олио в тенджера и задушете свинското за 20-тина минути.
Наситнете моркова и лука, сипете ги в тенджера. Разбърквайте често, а ако продуктите започнат да загарят, може да налеете малко вода.
Щом поомекнат зеленчуците, добавете наситнените целина и чушка. Сипете още вода и варете на умерен огън.
След 15-тина минути добавете фидето. Овкусете свинската супа с черен пипер, сол и чубрица.
Направете застройката, като разбиете яйцата заедно с киселото мляко. Сипете към нея от течността на супата, разбъркайте и сипете в тенджерата.
Варете още около 5 минути, поръсете с нарязания магданоз и свалете от огъня.
Свинската супа от плешка с фиде е готова.