Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Паниран толстолоб с яйца и брашно

Паниран толстолоб с яйца и брашно

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Паниран толстолоб с яйца и брашно
Снимка: Аника Войт
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Бирата и лимонът са задължителни при поднасянето на тази панирана рибка"

Необходими продукти

  • яйца - 3 броя
  • толстолоб - 1 килограм (филе)
  • царевично брашно - 1/2 к.ч.
  • олио - за пържене
  • пшенично брашно - 1/2 к.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филето от толстолоб на парчета с дебелина около 1.5 см и средна големина. Не наранявайте рибата, като най-добре е да използвате много остър нож.

Посолете нарязаната риба и приберете в хладилник за 30-тина минути.

Чукнете яйцата в купа и ги разбийте, смесете ги с брашната. Получава се панировка, която е малко по-гъста от бозата. Ако е необходимо, сиипете малко вода.

Сипете достатъчно количество олио в тиган. Извадете рибата от хладилника, потапяйте в панировката и изпържете до хубав златист цвят.

Отцедете панираната риба върху кухненска хартия.

Панираният толстолоб с яйца и брашно е много вкусен.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: