Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Бутчета с картофи и гъби, печени в плик

Бутчета с картофи и гъби, печени в плик

Бутчета с картофи и гъби, печени в плик
Снимка: Тодоринка Бернардова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Ароматите и вкусовете на тези бутчета със зеленчуци се смесват и вие просто не може да не се изкушите"

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • сол
  • краве масло - 20 г
  • бяло вино
  • картофи - 4 бр.
  • подправка за пиле - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • гъби - 1/2 буркан мариновани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пилешките бутчета с подправката. Обелете и нарежете картофите на дребно, както и лука - на полумесеци, моркова - на филийки.

Сипете в купа, посолете. Разтопете маслото и намажете с него месото.

Вземете плик за печено пиле и сипете вътре зеленчуците. Отгоре поставете бутчетата, сипете виното и завържете.

Надупчете с игла отгоре плика. Печете пилето със зеленчуци в тава на 200 градуса около 90 мин.

Бутчетата с картофи и гъби, печени в плик са готови!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: