Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотени торти»Бишкотена торта с ягоди и маскарпоне

Бишкотена торта с ягоди и маскарпоне

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Новак
397
Бишкотена торта с ягоди и маскарпоне
Снимка: Ivana Georgieva
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12

Необходими продукти

  • маскарпоне - 500 грама
  • крема сирене - 200 грама
  • ягоди - 500 грама
  • захар - 250 грама
  • бишкоти - 400 грама
  • заквасена сметана - 400 грама
  • портокалов сок - 200 мл фреш
  • портокали - сок и кора от 1 брой
  • ванилия - 1 брой (0.2 г)
  • бренди - 50 мл
  • украса
  • течен шоколад
  • ягоди
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте до пухкав крем крема сиренето, заквасената сметана, маскарпонето и захарта.

Добавете сока и кората от портокала, ванилията и брендито, разбийте добре.

Нарежете на кубченца почистените и измити ягоди, добавете ги към сметановия крем и внимателно объркайте.

Пригответе кръгла форма за торта.

Сипете фреша от портокал в купичка и потапяйте всяка бишкота в него. Наредете по стените и дъното на формата напоените бишкоти. Отгоре сипете от крема.

Следва нов ред бишкоти и накрая крем.

Покрийте формата с фолио за свежо съхранение и приберете в хладилника за няколко часа.

Украсете бишкотената торта с ягоди и течен шоколад, нарежете и поднесете.

Бишкотената торта с ягоди и маскарпоне е чудна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: