Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържено пиле»Пилешки подбедрици на тиган

Пилешки подбедрици на тиган

Пилешки подбедрици на тиган
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Свежа салата или пържени картофи ще изберете за тези пилешки бутчета?"

Необходими продукти

  • пилешки долни бутчета - 5 броя
  • за маринатата
  • кисело мляко - 1 с.лъжица
  • доматен сок - 1 с.лъжица
  • черен пипер
  • олио - 1 с.л.
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка смесете всички посочени продукти за маринатата за пилешкото.

Измийте пилешките бутчета и ги отцедете.

Сложете ги в купа и ги залейте с ароматната смес. Разбъркайте добре, покрийте купата и оставете в хладилник за няколко часа.

Загрейте достатъчно количество олио в тиган и изпържете пилешкото до готовност от всички страни.

Пилешките подбедрици на тиган са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: