Пилешки Сърца Пане

Пилешки Сърца Пане
Снимка: Илияна Димова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2
"Най-вкусното бирено мезенце - панирани пилешки сърца"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • пилешки сърца - 500 грама
  • яйца - 1 бр.
  • сусам - 2 с.л.
  • унисос - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • черен пипер
  • брашно
  • соев сос - 2 ч.л.
  • чубрица
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре пилешките сърчица и ги измийте.

Сложете ги в тенджера с вода и кипнете. Сменете водата с нова и варете сърчицата до готовност, след това ги отцедете.

Овкусете ги със соев и уни сос, поръсете с черен пипер и оставете в хладилник за известно време.

Пригответе панировката, като за целта разбиете яйцето с бакпулвера, прясното мляко, чубрица и сол. Разбъркайте и прибавете брашно, колкото да се получи тесто, малко по-гъсто от боза. Добавете и сусама.

Поръсете сърцата с малко брашно и ги оваляйте добре в панировката.

Загрейте добре мазнината и изпържете биреното мезе до готовност.

Пилешките Сърца Пане са много вкусни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: