Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Рогчета»Малки сусамени рогчета

Малки сусамени рогчета

EлзаEлза
Новак
5106
Малки сусамени рогчета
Снимка: Eлза
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
14
"Припомнете си вкуса на сусамените рогчета като си ги приготвите у дома"

Необходими продукти

  • вода - 250 мл
  • олио - 100 мл
  • брашно - 300 грама
  • сол - 1/2 ч.л.
  • за пълнежа
  • кашкавал - 100 грама
  • сирене - 200 грама
  • за намазване
  • жълтъци - 1 брой
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете олиото и водата в тенджерка, кипнете на умерен огън.

Пресейте брашното със солта. Сипете горещата течност в брашното и разбъркайте добре. Постепенно заместе меко и гладко тесто. Оставете го да почине за кратко.

Разделете готовото тесто на 15 топчета. Всяко едно разточете на елипса и сложете от плънката (настърган кашкавал и натрошено сирене). Леко подгънете навътре страничните краища и навийте на руло.

Всяко рулце намажете с разбития жълтък и поръсете със сусам.

Сложете хартия за печене в тава и наредете рогчетата.

Загрейте фурната на 180 градуса и ги изпечете до готовност.

Малките сусамени рогчета са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: