Edin.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Шоколадови кексчета с течен център

Шоколадови кексчета с течен център

Шоколадови кексчета с течен център
Снимка: Петя Тоскова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
23 мин.
Порции
6
"Хайде да видим кой първи ще стигне до течния център на тези шоколадови кексчета"

Необходими продукти

  • масло - 125 грама
  • брашно - 140 грама
  • кафява захар - 200 грама
  • какао - 5 с.лъжици
  • ванилова захар - 1 пак. бурбонска
  • сода за хляб - 1/ 4 ч.л.
  • шоколад - 50 грама
  • яйца - 2 броя
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса.

Пресейте брашното и смесете всички сухи продукти.

Разтопете маслото и шоколада и ги прибавете към сухите съставки. Разбъркайте до хомогенност.

Добавете и яйцата и отново разбъркайте много добре.

Намазнете леко форми за мъфини и разпределете сместа в тях.

Печете кексчетата за около 10 минути - не повече.

Трябва да се получи течна сърцевина, която се проверява с клечка за зъби.

Оставете мъфините да се охладят и поднесете.

Шоколадовите кексчета с течен център са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: