Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински уши с чесън и соев сос

Свински уши с чесън и соев сос

Свински уши с чесън и соев сос
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2
"Свинските уши с чесън и соев сос са страхотно мезе!"

Необходими продукти

  • соев сос - 3 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • свински уши - 2 бр.
  • сол - 2 с.л.
  • червен пипер - щипка
  • черен пипер - 3 бр. зърна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте свинските уши. Поставете в тенджера и залейте с вода. Добавете сол, черен пипер и дафинов лист.

Сварете за два часа или по-бързо, ако използвате тенджера под налягане. Поръсете ги със соев сос и чесън. Сипете и червен пипер. Оставете за час.

Печете свинските уши на скара от двете страни.

Свинските уши с чесън и соев сос са страхотно мезе!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: