Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе чорба»Табиетлийска Шкембе Чорба

Табиетлийска Шкембе Чорба

Табиетлийска Шкембе Чорба
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Хайде на вкусната шкембе чорба"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 600 мл
  • шкембе - 500 грама телешко
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лют червен пипер - едро смлян
  • брашно - 2 с.л.
  • оцет
  • сол
  • чесън - 4 скилидки
  • олио - или масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре почистеното шкембе и го сварете до готовност. Ако имате тенджера под налягане, ще се свари много по-бързо.

Нарежете на кубчета или ивички свареното шкембе.

Отделно разбийте яйцата в двата вида мляко.

Загрейте олио/масло в тенджерка и запържете брашното, като не спирате да бъркайте. На тънка струя добавете сместа с яйцата и малко топла вода, като не спирате да бъркате.

Прибавете шкембето и варете до чорбата до клокване.

Отделно пригответе запръжка за шкембе чорбата от загрято олио и червения пипер. Добавете преди да свалите от огъня.

Поднесете готовата шкембе чорба с оцет със счукан оцет и лют пипер.

Табиетлийската Шкембе Чорба е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
В какво количество вода се вари шкембето, също така млякото със застройката в бульона ли се добавя?
17.09.2022 11:17
1