Цяла печена патица с грах

Цяла печена патица с грах
Снимка: Веселина Константинова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
6
"Любима комбинация от цяла печена патица с грах"

Необходими продукти

  • моркови - 2 броя
  • патица - 1 брой
  • доматен концентрат - 3 с.л.
  • лук - 1 глава голяма
  • грах - 400 г замразен
  • универсална подправка - за пиле
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и наситнете лука, задушете го в сгорещено олио до омекване. Прибавете нарязаните моркови и когато омекнат, сипете зеленчуците в тава със стъклен капак.

Овкусете патицата с универсалната подправка и малко сол, сложете я в тавата. Намажете я по цялата повърхност с доматения концентрат. Остатъка от него разпределете при зеленчуците.

Сипете чаша хладка вода и сложете капака. Сложете тавата във фурната и печете патицата на 170 градуса.

Когато се получи златист загар, извадете от фурната и добавете граха. Поръсете с още сол и печете до готовност.

Цялата печена патица с грах е много вкусна!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: