Edin.bg»Рецепти»Сладка»Пестил»Старовремски ябълков пестил

Старовремски ябълков пестил

НикиНики
Новак
13363k
Старовремски ябълков пестил
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
360 мин.
Общо
380 мин.
Порции
1
"Обожаваме ябълков пестил, а вие?"

Необходими продукти

  • канела
  • ябълки - 3.5 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ябълките и ги нарежете на парченца. Сипете в тенджера.

Добавете 1/2 ч.ч. вода. Варете 3-4 часа, докато омекнат. Пасирайте до получаване на ябълково пюре. Върнете пак на котлона, за да се изпари течността. Сипете канела.

Сложете хартия за печене в тава и сипете пюрето. Печете пестила на 200 градуса за 20 мин., след това на 70 градуса сушете 5-6 часа.

Старовремският ябълков пестил е готов и само трябва да изстине преди да хапнете.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: