Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Толумбички»Старовремски тулумбички

Старовремски тулумбички

Старовремски тулумбички
Снимка: Яница Николова
1 / 2
09/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Припомнете си детските години с тези старовремски тулумбички и се насладете"

Необходими Продукти

  • яйца - 200 грама (без черупките)
  • брашно - 250 грама
  • масло - 50 г или олио
  • захар - 20 грама
  • сол - 1 грам
  • вода - 450 мл
  • захарен сироп
  • вода - 550 мл
  • захар - 550 г
  • ванилия - 0.2 г за сиропа
  • лимони - 1 резен
  • олио - 200 мл за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо пригответе сиропа за старовремските тулумбички.

Сипете водата и захарта в подходяща касерола, кипнете ги и след около 4-5 минути варене свалете от огъня и и прибавете в сиропа ванилията и лимоновия сок.

В друг съд сипете мазнината, солта и захарта. Загрейте до разтопяване на захарта и сипете на един път предварително пресятото брашно.

Бъркайте енергично пареното тесто, докато видите, че започне да се отделя от стените на съда.

Свалете тестото от котлона и изчакайте да се охлади леко. Прибевете яйцата - едно по едно, като бъркате до хомогенност.

Сипете тестото в пош, който има звездовиден накрайник. Загрейте олиото и шприцовайте тулумбичките. Пържете до хубав златист цвят.

Оставете готовите тулумбички да се поохладят и ги залейте със захарния сироп.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: