Начин на приготвяне
Първо пригответе сиропа за старовремските тулумбички.
Сипете водата и захарта в подходяща касерола, кипнете ги и след около 4-5 минути варене свалете от огъня и и прибавете в сиропа ванилията и лимоновия сок.
В друг съд сипете мазнината, солта и захарта. Загрейте до разтопяване на захарта и сипете на един път предварително пресятото брашно.
Бъркайте енергично пареното тесто, докато видите, че започне да се отделя от стените на съда.
Свалете тестото от котлона и изчакайте да се охлади леко. Прибевете яйцата - едно по едно, като бъркате до хомогенност.
Сипете тестото в пош, който има звездовиден накрайник. Загрейте олиото и шприцовайте тулумбичките. Пържете до хубав златист цвят.
Оставете готовите тулумбички да се поохладят и ги залейте със захарния сироп.