Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Толумбички»Парени тулумбички с извара

Парени тулумбички с извара

Парени тулумбички с извара
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Защо да хапвате вафли и бисквити от магазина, когато можете да си приготвите вкусни парени тулумбички"

Необходими продукти

  • брашно - 0.5 ч.ч.
  • извара - 125 грама
  • сода бикарбонат - 0.5 ч.л.
  • олио - 1 ч.ч. (за пържене)
  • яйца - 1 брой
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1
  • вода - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в купа всички продукти за тестото и разбъркайте. Трябва да получите нелепнещо меко тесто, което много прилича на пареното.

Покрийте тестото и го оставете да престои половин час. Прехвърлете го в шприц.

Загрейте чаената чаша олио и шприцовайте тулумбички с желаната големина.

Всяка тулумбичка режете с ножица и изпържете до хубав златист цвят.

Наредете готовите тулумбички в тава и оставете да се охладят.

След това ги залейте с горещия захарен сироп.

Парените тулумбички с извара са готови.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: