Edin.bg»Рецепти»Паста»Спагети с лук и наденица

Спагети с лук и наденица

Спагети с лук и наденица
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
5
"Точно за порция спагети с лук и наденица си мислехме днес, а вие?"

Необходими продукти

  • доматен сос - 400 г
  • наденица - 3 броя
  • лук - 3 глави
  • спагети - 400 грама
  • пармезан - 50 грама (настърган)
  • чесън - 1 скилидка
  • черен пипер
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • магданоз
  • босилек - 1 щ.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете спагетите в подсолена вода, като спазвате указанията на пакета.

Наситнете лука и го запържете в загретия зехтин. Добавете наситнената наденица и пържете до златист цвят. Прибавете пасираната скилидка чесън.

Добавете доматения с лъжичка захар и овкусете със сол и пипер. Оставете соса за спагети да се вари до сгъстяване.

Ароматизирайте го с малко босилек и го смесете със спагетите.

Поръсете с настърган пармезан, украсете с магданоз и сервирайте.

Спагетите с лук и наденица са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: