edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Кавърма с пилешко, гъби и праз

Кавърма с пилешко, гъби и праз

Кавърма с пилешко, гъби и праз
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
13/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции2
"Да се съберем с приятели на една вкусна пилешка кавърма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото филе на късчета. Загрейте олиото и изпържете месото за няколко минути.

Добавете нарязаните гъби и след около 5 минути пържене може да добавите бялото вино.

Продължете готвенето 4 минути и овкусете с подправките - сол, къри, черен и червен пипер.

Прибавете нарязаните праз и чушки, сипете доматеното пюре.

Разбъркайте всичко и прехвърлете в тава.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете кавърмата за 30 минути. Поръсете с прясно нарязан магданоз и сервирайте.

Кавърмата с пилешко, гъби и праз е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: