Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Херинга на скара

Херинга на скара

Херинга на скара
Снимка: Веселина Константинова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Не отлагайте приготвянето на тази вкусна рибка на скара"

Необходими продукти

  • филе от херинга - 700 г
  • микс от салата - рукола, бейби спанак, бейби листа от цвекло/
  • балсамов оцет
  • зехтин
  • лимони
  • лимонов сок
  • хималайска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете филето от херингата и го овкусете със сол и лимонов сок.

След около 20 минути загрейте скарата и наредете отгоре херингата - печете я и от двете страни до златисто.

През това време овкусете салатата със зехтин, балсамов оцет и сол и я прехвърлете в няколко големи чинии.

Отгоре наредете печената риба и я гарнирайте с резени лимон.

Херингата на скара е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: