edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Крехки свински пържоли от врат на фурна

Крехки свински пържоли от врат на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
305615k168
Крехки свински пържоли от врат на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
15/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции4
"Ние българите си обичаме месцето и рядко сядаме на масата без свински пържоли"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подправките и солта и натрийте хубаво свинските пържоли. Полейте ги със смес от бирата и киселото мляко. Оставете за два часа в хладилник.

Малко преди печенето, около 30 мин., извадете пържолите. Включете фурната на 200 градуса.

Намазнете подходяща тава, наредете месото, полейте със сместа с бирата. Полейте с малко мазнина.

Печете свинското до изпаряване на половината течност. Така ще се образува и вкусен сос.

Сервирайте крехките свински пържоли от врат на фурна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: