Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Крехки свински пържоли от врат на фурна

Крехки свински пържоли от врат на фурна

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
449916k519
Крехки свински пържоли от врат на фурна
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 3
15/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Ние българите си обичаме месцето и рядко сядаме на масата без свински пържоли"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. от врат
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - щипка
  • олио - 6 с.л.
  • кисело мляко - 4 с.л. с връх
  • кимион - 2 щипки
  • бира - около 330 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете подправките и солта и натрийте хубаво свинските пържоли. Полейте ги със смес от бирата и киселото мляко. Оставете за два часа в хладилник.

Малко преди печенето, около 30 мин., извадете пържолите. Включете фурната на 200 градуса.

Намазнете подходяща тава, наредете месото, полейте със сместа с бирата. Полейте с малко мазнина.

Печете свинското до изпаряване на половината течност. Така ще се образува и вкусен сос.

Сервирайте крехките свински пържоли от врат на фурна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: