Начин на приготвяне
Почистете и хубаво измийте камбите. Наредете ги в тавичка и във всяка сложете по 1 ч.л. захар и сол. Оставете ги за няколко часа настрани.
Нарежете зелето и посолете. Настържете морковите и ги смесете със зелето. Сипете олиото и още малко сол по желание. Разбъркайте.
Напълнете чушките със сместа от зеле и моркови. Запечете ги на 200 градуса. Печените камби наредете в буркани, без да чакате да изстинат.
На дъното на бурканите сложете по няколко зрънца черен пипер, стрък копър и чесън.
Пригответе саламурата, затопляйки продуктите за нея на котлона. Сипете в бурканите.
Заварете бурканите с пълнените камби за 15 мин.
Пълнените камби със зеле и моркови в буркани са готови да си хапнете от тях като салата или вкусно мезе.