Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Пълнени камби със зеле и моркови в буркани

Пълнени камби със зеле и моркови в буркани

ГеновеваГеновева
Новак
171k
Пълнени камби със зеле и моркови в буркани
Снимка: Геновева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Вие пригответе бурканите, ние имаме ще ви кажем как да приготвите пълнените камби за зимата"

Необходими продукти

  • моркови - 2 бр.
  • камби - 1 кг
  • олио - 4 с.л.
  • чесън - 4 скилидки
  • зеле - 1/2 малка
  • черен пипер - зърна
  • копър - 3 стръка
  • сол - по 1 ч.л. на камба
  • захар - по 1 ч.л. на камба
  • саламура
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • вода - 2 ч.ч.
  • ябълков оцет - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и хубаво измийте камбите. Наредете ги в тавичка и във всяка сложете по 1 ч.л. захар и сол. Оставете ги за няколко часа настрани.

Нарежете зелето и посолете. Настържете морковите и ги смесете със зелето. Сипете олиото и още малко сол по желание. Разбъркайте.

Напълнете чушките със сместа от зеле и моркови. Запечете ги на 200 градуса. Печените камби наредете в буркани, без да чакате да изстинат.

На дъното на бурканите сложете по няколко зрънца черен пипер, стрък копър и чесън.

Пригответе саламурата, затопляйки продуктите за нея на котлона. Сипете в бурканите.

Заварете бурканите с пълнените камби за 15 мин.

Пълнените камби със зеле и моркови в буркани са готови да си хапнете от тях като салата или вкусно мезе.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: