Домашен кози кашкавал

IlariaIlaria
Новак
213315
Домашен кози кашкавал1 / 2
02/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
500
"Няма дори да се сетите за кашкавала от магазина след приготвянето на този домашен кашкавал"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера сипете млякото, оставете да кипне и добавете маята и лимонената киселина. Сложете сол и оставете десет минути на котлона като периодично разбърквате.

Ще се получи смес с консистенция на извара. Прецедете през гевгир с тензух за около 5-6 мин. Сложете домашния кашкавал в съд и го захлупете с капак, за да запази плътността си.

Изчакайте 24 часа, натрийте кашкавала със сол, завийте го с памучен план и го оставете в хладилник за 20 дни. Трябва да изстисквате излишната вода всеки ден.

След това домашният кози кашкавал е готов за хапване. Ако не се консумира веднага, може да го потопите в защитен парафин или восък.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: