Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Гювеч»Петел с картофи и моркови в гювеч

Петел с картофи и моркови в гювеч

Петел с картофи и моркови в гювеч
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
200 мин.
Порции
4
"Ако решите да готвите петел, това е точната рецепта за вас - запишете си я още сега"

Необходими продукти

  • моркови - 3 бр.
  • петел - 1.3 кг
  • картофи - 3 бр.
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • бира - 1/2 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • марината
  • олио - 1/2 к.ч.
  • универсална подправка
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и почистете петела. Измийте и облете картофите и морковите, нарежете ги на дребно. Обелете и накълцайте лука.

Сипете всичко в гювеч, овкусете с чубрица, сол, черен пипер.

Смесете в малка купичка продуктите за маринатата за месото и натъркайте петела навсякъде.

Поставете върху морковите и картофите, сипете бирата и оставете да се маринова за час.

След това печете петела с картофи и моркови в гювеч три часа.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: