Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Шафраново ризото Миланезе

Шафраново ризото Миланезе

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Шафраново ризото Миланезе
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Смело слагайте пармезан към това ризото с шафран, защото така ще става много по-вкусно"

Необходими продукти

  • ориз - 160 г Арборио
  • пармезан - 60 г
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 40 мл
  • сол
  • бяло вино - 80 мл
  • лук - 2 бр. шалот
  • шафран - 2 щипки
  • бульон - 700 мл /по избор/
  • краве масло - 12 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на дребно лука и чесъна и го запържете на среден огън за четири минути. Добавете ориза и гответе около 2 минути.

Сипете бульона и затоплете, щом заври, добавете шафрана към ароматното ризото.

Добавете виното, сол и разбъркайте до изпаряване. Налейте на няколко пъти два черпака от бульона.

Гответе около 15 мин. до сваряване на ориза. Ризотото с шафран трябва да бъде кремообразно.

Добавете маслото и половината пармезан. Разбъркайте да се разтопи.

Поднесете шафрановото ризото Миланезе, поръсено с пармезан.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: