Начин на приготвяне
Нетрадиционно, но много вкусно ризото с леща, което трябва да опитате. Страхотна безглутенова рецепта.
Загрейте олиото и запържете нарязаните на ситно лук и бекон.
Добавете чесъна, измитата леща и нарязаните сушени домати.
Разбъркайте и гответе за около 2 минути.
Сипете виното и гответе до редуцирането му.
Добавете пасираните домати и подправките.
Гответе, разбърквайки в продължение на 10-15 минути, докато лещата за рецептата стане „ал денте“.
Махнете от котлона, добавете маслото и разбъркайте нетрадиционното ризото.
Прибавете настърганото твърдо сирене, разбъркайте и сервирайте много вкусното ризото с леща.
Ако обичате да хапвате ризото, опитайте другите път класическото ни ризото с манатарки или опитайте нашите предложения за пилешко ризото.