Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печено филе от толстолоб

Печено филе от толстолоб

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Печено филе от толстолоб
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
22 мин.
Порции
4
"Щом разберем каква вкусна печена рибка ни чака в чинията за вечеря, веднага на лицето ни се появява една голяма усмивка"

Необходими продукти

  • лимони - 1/2 бр.
  • толстолоб - 400 г филе с кожа
  • сланина - за намазване
  • сол - 2 щипки
  • зехтин - 3 с.л. + за поръсване
  • бял пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостете толстолоба, без да махате кожата. Мариновайте рибните филета с бял пипер, зехтин, лимонов сок и сол.

Скарата не трябва да е много силна, по-скоро средна температура. Намазнете я със сланина. Подсушете рибата и я метнете върху скарата.

Печете рибата на скара от едната, а после и от другата страна за по 3-4 мин.

Сервирайте печеното филе от толстолоб с няколко капки зехтин и гарнитура по желание.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: