Edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Шкембе с език в масло

Шкембе с език в масло

ЗориЗори
Новак
15115k128
Шкембе с език в масло
Снимка: Зори
2 / 3
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Шкембето с език в масло е едно страхотно мезе за любимото питие"

Необходими Продукти

  • лук - 3 глави кромид
  • свинско шкембе - 1 кг
  • свински език - 1/2 кг
  • черен пипер - 1/2 к.л. смлян
  • краве масло - 70 г
  • бахар - 5 зърна
  • олио - 2 с.л.
  • сол
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бяло вино - 1/2 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете в тенджера под налягане в дафинов лист и бахар свинското шкембе и езика. Може и в обикновена тенджера, но ще се проточи по-дълго време.

Обелете и почистете свинския език, когато се свари. Нарежете всичкото месо на дребно.

Сипете в тиган олиото и маслото. Запържете първо нарязания лук. Когато е златист, извадете и разпределете по подготвените чинии за ястието.

В същия тиган запържете свинското. Сипете виното, овкусете с черен пипер и сол и гответе с капак още няколко минути.

Сипете шкембето и езика в масло по чиниите.

Поднесете шкембето с език в масло в компанията на вкусна салата. Това е страхотно мезе на любимо питие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: