Начин на приготвяне
Най-напред измийте, подсушете и нарежете свинското месо на късчета. Запържете го в в олиото, овкусете с черен пипер.
Извадете го и го подредете в тава. Накълцайте гъбите, праза, лука и моркова на дребно. Задушете в същата мазнина с кубче масло, докато омекнат.
Добавете доматеното пюре и брашното, разбъркайте и поръсете червен пипер. Махнете от котлона и сипете зеленчуците при свинското.
Почистете чесъна, измийте и лютите чушки. Добавете ги към тава, прибавете дафинов лист и налейте топла вода колкото да покрие продуктите за яхнията със свинско.
Овкусете свинското с праз със сол и печете за час на 180 градуса.
Свинската яхния с пресен лук, праз и гъби е много вкусна.