edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Яхния»Свинска яхния с пресен лук, праз и гъби

Свинска яхния с пресен лук, праз и гъби

Мария СимоваМария Симова
Новак
106
5
3k
17
Свинска яхния с пресен лук, праз и гъби
Снимка: Мария Симова
1 / 2
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Най-напред измийте, подсушете и нарежете свинското месо на късчета. Запържете го в в олиото, овкусете с черен пипер.

Извадете го и го подредете в тава. Накълцайте гъбите, праза, лука и моркова на дребно. Задушете в същата мазнина с кубче масло, докато омекнат.

Добавете доматеното пюре и брашното, разбъркайте и поръсете червен пипер. Махнете от котлона и сипете зеленчуците при свинското.

Почистете чесъна, измийте и лютите чушки. Добавете ги към тава, прибавете дафинов лист и налейте топла вода колкото да покрие продуктите за яхнията със свинско.

Овкусете свинското с праз със сол и печете за час на 180 градуса.

Свинската яхния с пресен лук, праз и гъби е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest