Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Свинска яхния с пресен лук, праз и гъби

Свинска яхния с пресен лук, праз и гъби

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Свинска яхния с пресен лук, праз и гъби
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Ще вземем повече филийки за тази свинска яхния, че изглежда много апетитна"

Необходими продукти

  • краве масло - 40 г
  • свинско месо - 800 г
  • гъби - 250 г пресни
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лук - 2 връзки пресен
  • праз - 2 стръка
  • олио - 50 мл
  • люти чушки - 2 бр. сухи
  • чесън - 1 глава
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • моркови - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • дафинов лист - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред измийте, подсушете и нарежете свинското месо на късчета. Запържете го в в олиото, овкусете с черен пипер.

Извадете го и го подредете в тава. Накълцайте гъбите, праза, лука и моркова на дребно. Задушете в същата мазнина с кубче масло, докато омекнат.

Добавете доматеното пюре и брашното, разбъркайте и поръсете червен пипер. Махнете от котлона и сипете зеленчуците при свинското.

Почистете чесъна, измийте и лютите чушки. Добавете ги към тава, прибавете дафинов лист и налейте топла вода колкото да покрие продуктите за яхнията със свинско.

Овкусете свинското с праз със сол и печете за час на 180 градуса.

Свинската яхния с пресен лук, праз и гъби е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: