Начин на приготвяне
Поръсете каймата с чубрица, оформете от нея топченца и ги оваляйте в брашно.
Запържете в голяма тенджера нарязаните на ситно лук и морков и нарязаната на ленти червена чушка.
Щом зеленчуците омекнат, добавете нарязаните на ситно кубчета картофи. Малко след това сипете литър и половина гореща вода.
Прибавете малките кюфтенца във вече вряща вода заедно с черния пипер, сол на вкус и нарязан магданоз.
Гответе ги на умерена температура, докато картофите поомекнат.
Около 10 минути преди да махнете макаронената супа сложете пастата и граха.
Варете я до готовност на фарфалето и я оставете настрана да се охлади.
Разбийте в купа киселото мляко с жълтъка, сипете един черпак от бульона на супата, разбъркайте добре и бавно на тънка струя изсипете застройката в супата.
Макаронената супа с фарфале е готова.
Добър апетит!