Edin.bg»Рецепти»Паста»Паста фарфале с печурки

Паста фарфале с печурки

Паста фарфале с печурки
Снимка: Веселина Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Ако обичате паста фарфале, опитайте тази рецепта с печурки"

Необходими продукти

  • печурки - 250 грама
  • фарфале - 300 грама
  • доматен сос - 200 мл
  • масло - 50 грама
  • зехтин - 2 с.л.
  • кафява захар - 1 с.л.
  • риган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете фарфалето във вряща подсолена вода, в която сте сипали лъжици зехтин. Отцедете и измийте пастата под студена вода.

Останалия зехтин загрейте и запържете в него доматения сос. Добавете захарта, солта и ригана. Свалете от огъня, когато сосът се сгъсти.

Сипете пастата в подходяща купа, полейте ги със соса и разбъркайте.

Запържете почистените гъби в маслото. Сипете ги върху пастата и сервирайте.

Пастата фарфале с печурки е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: