Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена супа»Макаронена супа с фарфале

Макаронена супа с фарфале

Макаронена супа с фарфале
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими продукти

  • паста - 100 г фарфале
  • кайма - 200 г
  • картофи - 3 бр.
  • грах - 1 шепа
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз - пресен
  • чушки - 1 бр. червена
  • олио - 3 с.л.
  • чубрица
  • брашно - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • за застройката
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете каймата с чубрица, оформете от нея топченца и ги оваляйте в брашно.

Запържете в голяма тенджера нарязаните на ситно лук и морков и нарязаната на ленти червена чушка.

Щом зеленчуците омекнат, добавете нарязаните на ситно кубчета картофи. Малко след това сипете литър и половина гореща вода.

Прибавете малките кюфтенца във вече вряща вода заедно с черния пипер, сол на вкус и нарязан магданоз.

Гответе ги на умерена температура, докато картофите поомекнат.

Около 10 минути преди да махнете макаронената супа сложете пастата и граха.

Варете я до готовност на фарфалето и я оставете настрана да се охлади.

Разбийте в купа киселото мляко с жълтъка, сипете един черпак от бульона на супата, разбъркайте добре и бавно на тънка струя изсипете застройката в супата.

Макаронената супа с фарфале е готова.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: