edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Шницели»Ретро шницели на грил тиган

Ретро шницели на грил тиган

Мария СимоваМария Симова
Новак
117
5
3k
20
Ретро шницели на грил тиган
Снимка: Мария Симова
1 / 2
21/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Сервирайте порция шницел на грил тиган с богата зелена салата"

Необходими Продукти

  • чесън - 1 скилидка
  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • хляб - 2 филийки стар
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 50 мл
  • черен пипер
  • магданоз - 10 стръка
  • зеленчукова подправка - 1 с.л. универсална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд настържете чесъна и лука, а магданоза - нарежете. Изсипете прясното мляко и в него потопете хляба.

В голяма купа сложете каймата и останалите съставки и я омесете. Разделете я на 8 еднакви топчета.

Подредете всяко от тях между два листа стреч фолио и сплескайте с ръце. Така ще се оформят апетитните шницели. Може да ги редите един върху друг.

Приберете в хладилник за три часа. След това включете оребрен грил тиган, намазнете го. Печете шницелите на тиган от двете страни, докато станат готови.

Ретро шницелите на грил тиган поднесете със зелена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: