Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шницели»Ретро шницели на грил тиган

Ретро шницели на грил тиган

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Ретро шницели на грил тиган
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Сервирайте порция шницел на грил тиган с богата зелена салата"

Необходими продукти

  • чесън - 1 скилидка
  • кайма - 500 г смес
  • яйца - 1 бр.
  • сода за хляб - 1 ч.л. равна
  • хляб - 2 филийки стар
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 50 мл
  • черен пипер
  • магданоз - 10 стръка
  • зеленчукова подправка - 1 с.л. универсална
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд настържете чесъна и лука, а магданоза - нарежете. Изсипете прясното мляко и в него потопете хляба.

В голяма купа сложете каймата и останалите съставки и я омесете. Разделете я на 8 еднакви топчета.

Подредете всяко от тях между два листа стреч фолио и сплескайте с ръце. Така ще се оформят апетитните шницели. Може да ги редите един върху друг.

Приберете в хладилник за три часа. След това включете оребрен грил тиган, намазнете го. Печете шницелите на тиган от двете страни, докато станат готови.

Ретро шницелите на грил тиган поднесете със зелена салата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: