Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Лесна френска селска торта

Лесна френска селска торта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
15
"Една от най-леките, нежни и вкусни торти - френска селска"

Необходими продукти

  • краве масло - 70 г
  • мед - 100 г
  • захар - 350 г
  • брашно - 650 г
  • яйца - 3 бр.
  • сода - 2 ч.л. бикарбонат
  • сметана - 500 г заквасена + 600 мл течна
  • сладко от вишни
  • ванилия - 2 пакетчета
  • орехи - смлени, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете на водна баня яйцата и меда с маслото и 1 ч.ч. захар при непрекъснато бъркане.

Добавете содата и брашното и ги махнете от котлона.

Оставете полученото гладко тесто за около 30 минути в хладилник.

Разделете го на 6 части, които след това разточете на тънки кори.

Надупчете всяка кора с вилица по повърхността и я сложете да се пече до златисто.

За приготвянето на крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията.

Разбийте отделно заквасената сметана и я разбъркайте с другата внимателно.

Оставете готовия сметанов крем за около 10 минути в хладилник.

Слепете блатовете за ореховата торта с крема и по желание слагайте сладко от вишни между тях.

Оставете домашната френска селска торта да стегне и тогава я намажете цялата равномерно с крем.

Покрийте я със смлени орехи и трохи от блатовете.

Насладете се на тази лесна френска селска торта.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: