Начин на приготвяне
Смесете на водна баня яйцата и меда с маслото и 1 ч.ч. захар при непрекъснато бъркане.
Добавете содата и брашното и ги махнете от котлона.
Оставете полученото гладко тесто за около 30 минути в хладилник.
Разделете го на 6 части, които след това разточете на тънки кори.
Надупчете всяка кора с вилица по повърхността и я сложете да се пече до златисто.
За приготвянето на крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията.
Разбийте отделно заквасената сметана и я разбъркайте с другата внимателно.
Оставете готовия сметанов крем за около 10 минути в хладилник.
Слепете блатовете за ореховата торта с крема и по желание слагайте сладко от вишни между тях.
Оставете домашната френска селска торта да стегне и тогава я намажете цялата равномерно с крем.
Покрийте я със смлени орехи и трохи от блатовете.
Насладете се на тази лесна френска селска торта.