Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Орехова торта»Лесна френска селска торта

Лесна френска селска торта

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Новак
54232
Лесна френска селска торта3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
95 мин.
Порции
15
"Една от най-леките, нежни и вкусни торти - френска селска"

Необходими продукти

  • краве масло - 70 г
  • мед - 100 г
  • захар - 350 г
  • брашно - 650 г
  • яйца - 3 бр.
  • сода - 2 ч.л. бикарбонат
  • сметана - 500 г заквасена + 600 мл течна
  • сладко от вишни
  • ванилия - 2 пакетчета
  • орехи - смлени, за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете на водна баня яйцата и меда с маслото и 1 ч.ч. захар при непрекъснато бъркане.

Добавете содата и брашното и ги махнете от котлона.

Оставете полученото гладко тесто за около 30 минути в хладилник.

Разделете го на 6 части, които след това разточете на тънки кори.

Надупчете всяка кора с вилица по повърхността и я сложете да се пече до златисто.

За приготвянето на крема разбийте течната сметана с останалата захар и ванилията.

Разбийте отделно заквасената сметана и я разбъркайте с другата внимателно.

Оставете готовия сметанов крем за около 10 минути в хладилник.

Слепете блатовете за ореховата торта с крема и по желание слагайте сладко от вишни между тях.

Оставете домашната френска селска торта да стегне и тогава я намажете цялата равномерно с крем.

Покрийте я със смлени орехи и трохи от блатовете.

Насладете се на тази лесна френска селска торта.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: