Edin.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Постен Пълнен Лук

Постен Пълнен Лук

Постен Пълнен Лук
Снимка: Руми Кускусчиева
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Сигурни сме, че сред вас има големи почитатели точно на постния пълнен лук, прави сме, нали?"

Необходими продукти

  • ориз - 150 г
  • лук - 8 глави
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте вътрешността на лучените глави ги бланширайте в тенджера с вряла вода за около 5 минути.

Обелете моркова, настържете го на едро ренде и го запържете.

Добавете към него издълбаната част от лука, ориза, подправките и доматеното пюре.

Долейте 450 мл вода и гответе, докато оризът набъбне достатъчно.

Напълнете главите лук с готовата смес.

Наредете пълнения лук в тава, сипете в нея малко водичка и го сложете да се пече в предварително загрята на 200 °C фурна за около 20 минути.

Този Постен Пълнен Лук е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: