Edin.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Панирани котлети от шаран по селски

Панирани котлети от шаран по селски

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Панирани котлети от шаран по селски
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Обичаме шаран - особено приготвен по този начин и поднесен с много, много лимон"

Необходими продукти

  • лимонов сок
  • шаран - 3 кг
  • сол - на вкус
  • за панирането
  • царевично брашно - 6 с.л. + за овалване
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • бира - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете шарана и го нарежете на котлети.

Овкусете го със сол и лимонов сок, завийте го с прозрачно фолио и го сложете за около 1 час в хладилника.

За панировката смесете черния пипер, червения пипер, няколко лъжици от брашното, сол и бира до получаване на гъста смес.

Изсипете в тавичка царевичното брашно.

Сложете рибата върху кухненска хартия, за да се отцеди добре от лимоновия сок.

Топнете всяко парче в панировката, а след това и в брашното.

Сложете ги да се пържат в предварително загрято олио до златисто.

Изваждайте панираната риба върху кухненска хартия, за да се отцеди от излишната мазнина.

Сервирайте панираните котлети от шаран по селски с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: