Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с горчица на тиган

Свински пържоли с горчица на тиган

Свински пържоли с горчица на тиган
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
31 мин.
Порции
2
"В дижонската горчица е тайната за невероятния вкус на тези свински пържоли"

Необходими продукти

  • свински котлети - 2 бр.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете фурната на 220 градуса да загрява. Овкусете със сол свинските котлети от всяка страна.

В купа смесете горчицата, кимион и черния пипер. Намажете месото със сместа.

Запечатайте месото на силен тиган с мазнина за две минути от всяка страна.

Поставете свинските пържоли в тава за печене и ги изпечете за 12 минути. Щом са готови, ги поставете в съд с фолио и ги оставете да си починат за десет минути.

Поднесете свинските пържоли с горчица на тиган с подходяща гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: