Начин на приготвяне
Мариновайте свинските пържоли във виното, доматеното пюре, черен пипер и малко сол и олио.
По желание си сложете и предпочитана от вас ароматна подправка, но и без такава сочните пържоли стават много вкусни благодарение на аромата, който ще им даде виното.
Завийте съда със фолио за свежо съхранение и оставете в хладилник за 1 нощ или 24 часа по възможност (стават невероятно крехки, когато престоят повече в тази марината, особено свинските котлети, които по принцип са по-сухи и бедни на мазнина).
Загрейте фурната до 190 °C.
На дъното на тавичка сипете олио и подредете свинските пържоли, без да ги застъпвате. Полейте с маринатата, в която са престояли, и долейте още малко течност при нужда - вода или още вино.
Печете до златист загар и извиране на течността - в тавата трябва да остане само мазнинка (около 40 минути при пържоли със средна дебелина).
Сервирайте свински пържоли на фурна с вино топли, поръсени със прясно накълцан магданоз и зехтин (или от мазнината/сосчето от печенето) и гарнитура от печени зеленчуци.
Добър апетит!