Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Ореховки»Класически медени ореховки

Класически медени ореховки

Класически медени ореховки
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10-15 бр.
"Любимите ореховки, но в по-различен вариант - медени, опитайте ги"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 и 1/2 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • амонячна сода - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • орехи - 1 ч.ч. смлени
  • брашно - за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд си счупваме яйцата и добавяме захарта.

В друг съд си изсипваме млякото, като добавяме амонячната сода и оставяме да шупне.

Когато е готово, прибавяме към сместа.

Добавяме и останалите съставки, объркваме, докато тестото за нашите ореховки започне да се отделя от съда.

Правим си топчета с намазнени ръце и ги сплескваме, след което овалват в орехи.

Поставяме в печката и печем сладките на около 180 градуса до готовност.

След като извадим, оставяме класическите медени ореховки да изстинат, а след това завиваме в найлонова торбичка, за да не станат твърди.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: