Начин на приготвяне
Измийте и направете заека на порции. Чесъна разделете на скилидки, а зеленчуците нарежете на едни парченца.
В тенджера сипете олио до покриване на дъното. Когато олиото загрее, сложете заешкото месо, запържете до златисто.
Когато месото е готово, го извадете и запържете морковите и лука, докато омекнат. Добавете виното, червения пипер, заешкото, черния пипер, чесъна и дафиновия лист.
Когато видите, че виното е извряло наполовина, сипете топла вода до покриване на месото.
Варете заешката яхния на слаб котлон. Когато е почти сварено месото, добавете и картофите.
След около десет минути сипете разредения с брашно доматен сок.
Гответе заешкото с картофи до готовност на картофите, овкусете със сол и след няколко минути свалете от котлона.
Поднесете заешкото готвено с картофи и моркови, поръсено с пресен магданоз.