Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхния»Заешко готвено с картофи и моркови

Заешко готвено с картофи и моркови

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Заешко готвено с картофи и моркови
Снимка: Мария Симова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Добър апетит с това заешко с картофи и моркови"

Необходими продукти

  • заек - 1 бр.
  • картофи - 600 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. зелена и червена
  • лук - 4 глави
  • чесън - 4 глави
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 10 зрънца
  • чубрица
  • сол
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 с.л.
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и направете заека на порции. Чесъна разделете на скилидки, а зеленчуците нарежете на едни парченца.

В тенджера сипете олио до покриване на дъното. Когато олиото загрее, сложете заешкото месо, запържете до златисто.

Когато месото е готово, го извадете и запържете морковите и лука, докато омекнат. Добавете виното, червения пипер, заешкото, черния пипер, чесъна и дафиновия лист.

Когато видите, че виното е извряло наполовина, сипете топла вода до покриване на месото.

Варете заешката яхния на слаб котлон. Когато е почти сварено месото, добавете и картофите.

След около десет минути сипете разредения с брашно доматен сок.

Гответе заешкото с картофи до готовност на картофите, овкусете със сол и след няколко минути свалете от котлона.

Поднесете заешкото готвено с картофи и моркови, поръсено с пресен магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: