edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Кавърма»Пилешка кавърма за ценители

Пилешка кавърма за ценители

Пилешка кавърма за ценители
Снимка: Нина Иванова Иванова
01/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене50 мин.
Общо90 мин.
Порции4
"Не само най-големите кулинарни ценители - всички ще оценят положително тази пилешка кавърма"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първата стъпка от приготвяне на пилешката кавърма е обработването на зеленчуците. Почистете и нарежете гъбите, чесъна, лука и чушката. Пилешкото също нарежете на дребно.

Запържете лука в тиган за пет минути, после сложете месото до смяна на цвета му.

Сложете гъбите, разбъркайте, затворете. Гответе 5-6 минути и сложете бульона, виното, подправките, доматите, чушката.

Оставете да заври и гответе апетитната кавърма половин час на слаб огън. Ако е твърде рядка, може да я сгъстите с 1 с.л. нишесте.

Пилешката кавърма за ценители се поднася, поръсена с магданоз.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: