Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена сьомга с орехи и подправки

Печена сьомга с орехи и подправки

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Новак
12633
Печена сьомга с орехи и подправки
Снимка: Анонимен
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"Печената сьомга с орехи и подправки е идеален вариант за една здравословна вечеря"

Необходими продукти

  • орехи - 1 шепа
  • риба - 300 г филе от сьомга
  • чесън - 5 скилидки
  • олио - зехтин
  • риган
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте филето от сьомга и го сложете върху намазнена със зехтин хартия за печене в тавичка.

Овкусете рибата със сол и риган и я поръсете с едро смлени орехи.

Поръсете я с малко зехтин и около нея сложете няколко скилидки чесън за аромат.

Сложете рибното филе да се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Поднесете печената риба с чаша изстудено бяло вино и една хубава салата.

Печената сьомга с орехи и подправки е идеален вариант за една здравословна вечеря.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: