Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Пържоли»Крехки телешки стекове на тиган

Крехки телешки стекове на тиган

Fat BertaFat Berta
Новак
29150
Крехки телешки стекове на тиган
Снимка: Анонимен
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"От вас гарнитурата, от нас телешките стекове на тиган - ще хапнете ли?"

Необходими продукти

  • брашно за овалване
  • телешки стекове - 4 бр. от бут
  • червен пипер
  • черен пипер
  • лимонов сок
  • олио
  • сол
  • вино
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се начукват с дървено чукче, за да изтънеят и се овкусяват със сол, червен и черен пипер.

Всяка една телешка пържола се овалва в брашно и се слага в нагорещен незалепващ тиган с мазнина, като по време на пърженето се залива с малко вино.

Готовите крехки телешки стекове на тиган се поднасят с лимонов сок и гарнитура по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: