Начин на приготвяне
За един хубав телешки стек не са нужни подправки и маринати, когато месото е качествено и от подходяща порода животно.
Помолете в месарницата стековете ви да бъдат отрязани с дебелина поне един пръст и половина. Дали ще са с кост или без, това вие си преценете.
Оставете месото 20-30 минути на стайна температура преди да започнете да го приготвяте.
Загрейте на силен огън оребрен тиган (може и обикновен). Поръсете с лъжица-две зехтин и когато е идеално загрят, сложете пържолите.
Печете до златиста коричка малко повече от минута, след това обърнете за две минутки и от другата страна.
Чак след обръщането поръсете с едра люспеста сол само откъм изпечената страна.
Хубаво е месото да остане леко розово - червено отвътре, за да бъде сочно и крехко.
Поднесете телешките стекове Аламинут докато са топли и гарнирайте със картофки, други зеленчуци по избор, любимият ви сос или салата.
Добър апетит!