edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювеч»Печен боб с наденица в гювеч

Печен боб с наденица в гювеч

Печен боб с наденица в гювеч
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
10/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции4
"Никакви гурме ястия не могат да заменят този вкусен печен боб с наденица в гювеч"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте хубаво боба и го сложете в тенджера на котлона с вода. Варете за половин час, изсипете водата. Сипете 1.400 л изворна вода в глинен съд.

Нарежете моркова и лука на ситно, чушката на ленти. Добавете ги в съда заедно с боба и олиото. Гответе боба в гърне за час в студена фурна със затворен капак.

Запържете парчетата наденица в тиган с мазнина. След няколко минути, преди да е напълно готова, прехвърлете при боба.

В същата мазнина се запържа пресният лук заедно с червения пипер. Запръжката се сипва при боба с наденица. Овкусява се с джоджен, магданоз и сол.

Готви се още 20 мин до омекване на боба.

Печеният боб с наденица в гювеч е готов да бъде сервиран.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: